Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Solenergi stræber mod en lysere fremtid

Solenergi stræber mod en lysere fremtid.
Solenergibranchen har store forventninger til fremtiden og betragter 2024 som et potentielt gennembrudsår for solenergi. Ifølge Flemming Kristensen, formand for Dansk Solcelleforening, er der imidlertid stadig en række udfordringer, som solcellebranchen står overfor, herunder komplekse lovgivningsmæssige og bureaukratiske forhindringer, der hindrer branchens fulde potentiale.

Kristensen fremhæver behovet for en mere proaktiv tilgang fra politikernes side for at sikre, at solenergi bliver prioriteret højere på den politiske dagsorden og integreres mere effektivt i den grønne omstilling. Han understreger vigtigheden af at anerkende solenergiens fleksibilitet og alsidighed, der gør det muligt at implementere solcelleteknologi i både store og små skalaer.

En af de største udfordringer, som solcellebranchen står overfor, er ifølge Kristensen den nuværende lovgivning, der gør det vanskeligt og ofte økonomisk urentabelt at etablere mellemstore solcelleanlæg. Han peger specifikt på problemer med strømafgifter og tariffer, der belaster virksomheder, der ønsker at udveksle strøm med hinanden.

Kristensen fremhæver også behovet for mere fleksible og tilpassede regler og incitamenter for solcelleprojekter i industriel og kommunal skala samt for boligforeninger. Han understreger vigtigheden af at skabe incitamenter og støtteordninger, der belønner investeringer i solenergi og lagringsteknologier samt understøtter den fortsatte teknologiske udvikling på området.

På trods af udfordringerne udtrykker Kristensen optimisme for branchens fremtid og ser frem til regeringens kommende solcellestrategi, der forventes at adressere nogle af de centrale udfordringer og åbne op for nye muligheder for solenergi i Danmark.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down