Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Akut handling nødvendig for at undgå katastrofal klimastigning inden 2100

Akut handling nødvendig for at undgå katastrofal klimastigning inden 2100.
I dag står verden over for en af sine største udfordringer nogensinde: den hastigt eskalerende globale temperaturkrise. Med den seneste rapport fra FN's miljøagentur bliver det klart, at med mindre der træffes øjeblikkelige og omfattende foranstaltninger, står vi over for en skæbnesvanger 2,9 graders temperaturstigning inden år 2100 - en fremtid, som ingen af os ønsker at forestille os.

I centrum for denne krise står det akutte behov for at reducere vores globale udledning af klimaskadelige drivhusgasser. Trods tidligere løfter og forpligtelser fra verdens ledere er vores nuværende indsats utilstrækkelig til at opfylde de mål, der blev fastsat under Paris-aftalen i 2015. Vi står over for en stadig stigende kløft mellem de ambitioner, vi har for at bevare vores planet, og den realitet, vi konfronteres med.

Anne Olhoff, en af verdens førende klimaeksperter og international seniorrådgiver hos den anerkendte grønne tænketank CONCITO, advarer om, at vi står ved en skillevej. "Vi risikerer at sætte fremtidige generationers velfærd på spil. Det er vores børn, vores børnebørn og alle fremtidige generationer, det handler om. Vi har en forpligtelse på ethvert plan til at handle nu - og vi ved, hvad der skal til," siger hun.

Selvom udfordringen synes overvældende, er det vigtigt at understrege, at der er håb. Verdenssamfundet har allerede set betydelige fremskridt, især med hensyn til vedvarende energi. Lande som Kina, USA og EU har forpligtet sig til ambitiøse klimaplaner og øget investering i grøn teknologi. Men disse skridt er ikke tilstrækkelige alene. Der kræves en global, koordineret indsats for at bremse den globale opvarmning og sikre en bæredygtig fremtid for kommende generationer.

Derfor er det afgørende, at verdens ledere samles til FN's kommende klimatopmøde COP 28 med en klar forpligtelse til handling. Det er ikke kun et spørgsmål om at bremse klimaforandringerne; det handler også om at sikre støtte til de nationer, der allerede er hårdest ramt af klimaets voldsomme konsekvenser. Desuden er det afgørende at indlede en faseudskiftning af fossile brændstoffer som olie og gas og i stedet øge investeringen i vedvarende energikilder som solenergi.

Konsekvenserne af en 2,9 graders temperaturstigning er dystre og omfattende. Ekstreme vejrbegivenheder som oversvømmelser, tørke og naturkatastrofer vil blive mere hyppige og voldsommere, hvilket vil true menneskers liv, levebrød og sundhed over hele kloden. Derfor er det ikke kun en klimakrise; det er også en krise for menneskehedens velfærd og overlevelse.

Der er stadig tid til handling, men den vindue er snævrere end nogensinde før. Hvis vi skal undgå den dystre fremtid, der venter os, må vi handle nu, samarbejde og træffe de nødvendige beslutninger, der vil sikre en bæredygtig og levedygtig planet for os alle.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down