Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Australsk solfarm med 6.000 får

Australsk solfarm med 6.000 får.
Den første fase af Acen Australias planlagte 720 MW New England Solar Farm i Australien er hjemsted for mere end 6.000 får, der græsser under panelerne i et proof-of-concept agrivoltaics-projekt.

På 2.000 hektar græsareal nær Uralla i den australske stat New South Wales græsser en flok på mere end 6.000 merino- og krydsavlssheep i seks uger ad gangen under de cirka 1 million paneler, der er udrullet som en del af den første fase på 400 MW af Acen Australias New England Solar Farm.

Den indledende fase af projektet, der er en af de største solgeneratorer i Australien, begyndte at eksportere strøm til nettet samtidig med, at de første får blev introduceret til stedet i december 2023. Siden da er der gradvist blevet introduceret flere får for at hjælpe dem med at tilpasse sig deres nye foderområde.

Hver sjette uge bliver fårene drevet til skure til helbredsundersøgelser eller vaccinationer og returnerer derefter for at eksistere i deres miljø med vedvarende energi. Richard Munsie, der er en af jordbesidderne, der holder får på solfarmen, sagde, at de tidlige tegn er positive. Han sagde, at panelerne skaber deres eget mikroklima, der er ideelt for fårene.

"De skygger de tidlige morgengræsgange, hvilket forlænger dugens virkning. Det hjælper græsset med at vokse. Og panelerne giver også skygge til fårene og beskyttelse mod frost," sagde han. "Vi kan måske endda køre flere får på grund af klimaet, som panelerne skaber, men det vil vi se." Medjordbesidder Cameron Wood sagde, at solpanelerne har hjulpet med at gøre hans drift mere tørkerobust.

"Den friske græs og skygge er en fantastisk kombination," sagde han. "Vi glæder os til at få fårene i skurene denne vinter til klipning, og deres uld baltet til markedet." Acen sagde, at vurderinger af agrivoltaic-projektet vil fortsætte gennem flere sæsoner for at gennemgå fordelene ved at have får på stedet. Det bemærkes dog, at tidligere solgræsningsforsøg i vestlige New South Wales har vist en stigning i bæreevne og uldkvalitet.

Arbejdet på den anden fase af New England Solar Farm forventes at begynde senere i år, mens konstruktionen af den første fase af det, der til sidst vil blive et 200 MW / 400 MWh-batterilager på stedet, allerede er begyndt.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down