Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Indien fjerner toldbarriere for kinesiske solar produkter

Indien fjerner toldbarriere for kinesiske solar produkter.
Den indiske regering har genindført det såkaldte Approved List of Models and Manufacturers (ALMM) krav fra 1. april 2024. Indførslen fjerner toldbarriere for kinesiske solar produkter.

Indiens Ministerium for Ny og Vedvarende Energi (MNRE) har genindført ALMM-kravet fra 1. april 2024. Kun solprodukter og producenter på MNRE-godkendte ALMM er berettigede til regeringsstøttede projekter. Politikken blev introduceret af MNRE for at beskytte den indenlandske industri mod dumpning af kinesiske produkter.

ALMM-kravet giver indenlandske producenter mulighed for at betjene et betydeligt marked ved at skabe en ikke-toldbarriere for kinesiske produkter. ALMM inkluderer modeller og producenter af solmoduler, der overholder Bureau of Indian Standards (BIS).

"Den obligatoriske anvendelse af ALMM-moduler sikrer, at kinesiske moduler er udelukket og giver en betydelig støtte til indiske modulproducenter," sagde Tanmoy Duari, administrerende direktør for AXITEC Energy India. "Dette udvider ikke kun markedet for indiske producenter, men beskytter dem også mod konkurrence med kinesiske kolleger og fremmer indenlandsk solproduktion og innovation."

Goldi Solar er en af de ALMM-listede PV-producenter. Det planlægger at investere i 6 GW modulproduktion og 5 GW celleproduktion inden 2026.

"ALMM er en udligningsmekanisme, der giver indenlandske producenter en markant fordel og skaber et favorabelt miljø for indiske aktører," sagde Ishver Dholakiya, administrerende direktør og grundlægger af Goldi Solar. "Dette giver en gylden mulighed for lokale producenter, især inden for to nøglesektorer: tagdækker sol og storskala-projekter." Mens eksport historisk set har været fokus for større indiske PV-producenter, kræver ALMM en ændring mod at opfylde behovene på det indiske marked. Dette skyldes, at ALMM tilskynder til brug af indenlandske producerede solpaneler i projekter.

Anurag Garg, administrerende direktør for Jakson Solars modulforretning, sagde, at den indenlandske modulproduktionskapacitet var underudnyttet sidste år, selv med 20 GW installeret kapacitet. Nu ser han ingen udfordringer i forhold til modultilgængelighed.

Solpanelproducenter i Indien er i høj grad afhængige af Kina for solceller og forskellige andre komponenter såsom glas, rammer, bagsider og indkapslinger.

"Dette skridt er i den rigtige retning for at sikre regeringsstøtte og fremme af indenlandsk produktion med minimal afhængighed af import," sagde Garg.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down