Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Danmark nærmer sig 2030-målet for klimareduktion

Danmark nærmer sig 2030-målet for klimareduktion.
En ny prognose fra Klimaministeriet forventer en reduktion på 68 procent i drivhusgasudledningerne i 2030, hvilket bringer landet tæt på det ambitiøse 2030-mål på 70 procent. Sammenlignet med sidste års estimater, der pegede på en reduktion på 63,1 procent, viser den seneste fremskrivning en betydelig fremgang.

Ministeriets analyse indikerer også, at det nært forestående 2025-mål på 50-54 procents reduktion vil blive opfyldt med en imponerende 55,5 procents reduktion.

Denne opadgående trend skyldes primært opdateringer i modellerne til måling af klimaaftryk samt ændringer i landbrugets og skovenes klimaprofiler. Nu antages det, at lavbundsjorde udleder mindre drivhusgas, og skovene optager mere CO2 end tidligere antaget, hvilket bidrager til en samlet reduktion på 3,4 millioner ton CO2.

Desuden har det uventede salg af elbiler overgået forventningerne, hvilket yderligere reducerer udledningerne med 0,8 millioner ton CO2. I Sverige er dieselafgiften blevet sænket, hvilket forventes at tilskynde flere til at tanke i Sverige frem for Danmark, hvilket gavner det danske klimaregnskab.

Klimaminister Lars Aagaard understreger, at forbedringerne primært skyldes politiske tiltag såsom CO2-beskatning af industrien og ændret bilbeskatning. Han påpeger dog også, at nye regnemodeller spiller en rolle og understreger vigtigheden af at følge udviklingen nøje, især inden for CO2-fangst og -lagring.

Trods de positive fremskrivelser står landbruget stadig over for udfordringer med at planlægge nye reduktioner af sine udledninger. Ministeren forventer, at dette vil blive adresseret gennem en drivhusgasafgift, der i øjeblikket forhandles i den såkaldte grønne trepart.

"De nye forventninger ændrer ikke på, at vi skal sætte skub i landbrugets omstilling," konkluderer Lars Aagaard.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down