Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Microsoft annoncerer den største virksomhedsanskaffelse af vedvarende energi

Microsoft annoncerer den største virksomhedsanskaffelse af vedvarende energi.
Microsoft har indgået en aftale om 10,5 GW vedvarende energi med Brookfield Renewable Partners. Ifølge BloombergNEF kan projekterne koste mere end 11,5 milliarder dollars at opføre.

Microsoft har indgået den hidtil største virksomhedsaftale om køb af vedvarende energi, og har tegnet sig for mere end 10,5 GW kapacitet i USA og Europa.

Projekterne forventes at begynde konstruktionen i 2026. BloombergNEF skønner, at porteføljen vil kræve over 11,5 milliarder dollars at opføre. Microsoft og Brookfield sagde, at aftalen er næsten otte gange større end nogen anden enkeltstående virksomheds aftale om køb af vedvarende energi.

Virksomhederne sagde, at aftalen primært vil fokusere på sol- og vindenergi, men vil også omfatte "nye eller betydningsfulde kulstof-fri energi-produktionsteknologier".

"Det er absolut den største enkeltstående meddelelse om en virksomheds aftale om køb af ren energi nogensinde," sagde BloombergNEF-analytiker Kyle Harrison. "Det cementerer Microsoft som den næststørste virksomhedskøber af ren energi gennem aftaler om køb af vedvarende energi, efter Amazon."

Den amerikanske elforbrug har undergået minimal vækst i løbet af de sidste to årtier, men efterspørgslen stiger hurtigt, da datacentre, der understøtter udvikling og drift af AI, har enormt elektricitetsbehov. Kraftproducenten Exelon Corp. prognostiserede en 900% stigning i elforbruget i Chicago-området fra planlagte datacentre. Skarpt stigende krav til strøm kombineret med virksomheders mål om vedtagelse af ren energi forventes fortsat at generere efterspørgsel efter vedvarende energi. Microsoft planlægger at matche al sin elforbrug med netto-nul energikøb inden 2030.

Microsoft har været aktiv inden for sol PPA-anskaffelse og har sikret to PPAs for 400 MW i Texas og et 98 MW-projekt i Louisiana. Det indgik også en aftale om køb af 12 GW solmoduler med Qcells, som inkluderer ingeniør-, anskaffelses- og konstruktions (EPC) tjenester fra moduludbyderen over en otteårig periode.

Ud over at anskaffe vedvarende energi for at mindske sin emissionsprofil, tager Microsoft skridt til at reducere elforbruget i sine datacentre. Virksomheden udvikler flydende nedsænkningkøling, net-tilsluttet uafbrudt strømforsyning (UPS) batterier og mere.

Brookfield Renewable har gennemgået betydelig vækst i de seneste år. I 2023 sikrede det den største fusion og erhvervelsestransaktion inden for vedvarende energi ved at sikre sig elselskabet Duke Energys uregulerede kommercielle forretningsområde for vedvarende energi til 2,8 milliarder dollars.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down