Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Italien forbyder solcellepaneler på landbrugsjord

Italien forbyder solcellepaneler på landbrugsjord.
Den italienske regering har udstedt et nyt dekret for at fuldstændigt forbyde solenergi på landbrugsjord. De nye bestemmelser vil ikke gælde for projekter, der i øjeblikket er under godkendelsesprocessen.

Den italienske regering har udstedt et nyt dekret, der forbyder opførelsen af store solkraftanlæg på produktiv landbrugsjord. Formålet med dekretet er at "undgå ørkenlignende tilstande" på italiensk landbrugsjord.

"Vi ønskede at regulere brugen af fotovoltaiske paneler, og vi mener, at jorden skal bruges til produktion, og energiproduktion skal være forenelig med landbrugsproduktion," sagde landbrugsminister Francesco Lollobrigida.

Lollobrigida sagde, at solkraftanlæg ikke kan installeres på landbrugsområder.

"Der er meget fordelagtige skatteforhold for landbrugsentreprenører og landbrugsjord," sagde han. "Men hvis du ønsker at opstille fotovoltaiske paneler på jorden, ændrer du den tiltænkte brug af den samme, og derfor tror vi ikke, at denne type praksis bør fortsætte," sagde Lollobrigida og bemærkede, at de nye bestemmelser ikke vil blive anvendt på agrivoltaiske anlæg.

Regeringen sagde, at det stadig vil være muligt at fortsætte med at producere energi i stenbrud, miner, områder under concession til statsbanen, områder under concession til lufthavnskoncessionærer, områder der beskytter motorvejsstrimlen, og områder inde i industrielle anlæg, blandt andre. Lollobrigida sagde, at regeringen vil beskytte alle projekter, der er under godkendelsesprocessen.

"For os gælder retssikkerheden, og derfor er reglerne gyldige for det, der vil ske, og ikke for det, der allerede er sket, eller hvor virksomheder legitimt har betroet deres midler eller investeringer," sagde han.

De nye bestemmelser har allerede genereret kritik fra den lokale PV-sektor. "Ud fra hvad vi kunne forstå fra pressekonferencen ved afslutningen af Ministerrådet, har regeringen besluttet at pålægge en unødvendig begrænsning af fotovoltaiske installationer på landbrugsjord, uden hensyntagen til de allerede ratificerede forpligtelser," sagde den italienske brancheforening Italia Solare i en erklæring.

Den italienske landbrugsforening Coldiretti hilste skridtet velkommen for at stoppe spekulation fra store investeringsfonde, der har sat landbrugsproduktionen på spil. Den har længe krævet tildeling af egnede områder til jordmonterede solkraftanlæg.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down