Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Sydaustralien tester energivenlige hjem for at lette trykket på nettet

Sydaustralien tester energivenlige hjem for at lette trykket på nettet.
En demonstration af aggregat fleksibel efterspørgsel i boligmiljøer vil blive rullet ud i Sydaustralien, hvor statens primære elforsyningsselskab vil levere intelligente energiopgraderinger til 500 husstande som led i et pilotprogram til at koordinere strømforbruget og understøtte nettet.

Elforsyningsselskabet South Australia Power Networks (SAPN) sagde, at Energy Masters-projektet vil bane vejen for koordinering af boligressourcer såsom solpaneler og intelligente apparater for at matche energiforbruget bedre til udbuddet og reagere på markedssignaler, hvilket flytter husstandens energiforbrug væk fra peak-perioder.

Det AUD 13,8 millioner (9,12 millioner dollars) Energy Masters-projekt vil se SAPN installere forbrugerenergiresurser (CER) og intelligente energiapparater såsom solpaneler, batterier, ladestationer til elektriske køretøjer (EV'er) og varmepumpe-vandvarmesystemer i 500 hjem, hvor energiforbruget optimeres af hjemmets energistyringssystemer.

Administrerende direktør for SAPN, Andrew Bills, sagde, at muliggørelsen af fleksibel efterspørgsel i stor skala gennem elektrificering og udvikling af energivenlige husstande forventes at spille en betydelig rolle i håndteringen af peak-efterspørgsel, undgåelse af netudvidelsesomkostninger og reduktion af omkostningerne for alle forbrugere.

"Vi anerkender, at energisystemet er komplekst, så pilotprojektet vil søge at identificere, hvordan vi kan overvinde det til fordel for kunderne på en måde, der også vil forbedre vores måde at håndtere vores netværk på," sagde han.

Bills sagde, at meget af den teknologi, der kræves for at overvåge forbrug og forbedre reaktiviteten af elektriske apparater i hjem, allerede er tilgængelig, "men vi skal identificere, hvordan vi samler regeringsincitamenter, detailtilbud, energivenlige apparater og energistyringssystemer på en måde, der er forståelig og attraktiv for energikunder."

Kunder, der deltager i Energy Masters-projektet, vil modtage tilskud til at installere enheder såsom solpaneler, batterier, ladestationer til EV'er, varmepumpe-vandvarmesystemer og split-system klimaanlæg, der kan reagere på netværks- og markedsignaler. Husstande vil også blive forsynet med et intelligent hjemmeenergistyringssystem til at optimere deres hjemmeenergiforbrug.

Til gengæld vil husstande deltage i et forskningsprogram ledet af det Cooperative Research Centre (RACE for 2030), der vil hjælpe med at demonstrere værdien af energivenlige husstande og give oplysninger om enhedsinteroperabilitet for at informere udviklingen af nationale standarder. Darren Miller, administrerende direktør for det australske agentur for vedvarende energi (ARENA), der har forpligtet 6,2 millioner dollars til projektet, sagde, at Energy Masters vil demonstrere den værdi, fleksibel efterspørgsel kan tilbyde husstande i et marked mættet med vedvarende energi.

"Sydaustralien har ført an i verden med hensyn til variabel penetrering af vedvarende energi, så det er det perfekte miljø til at afprøve, hvordan fleksibel energibrug kan supplere en høj andel af vedvarende generation," sagde han. "Vi arbejder sammen med SA Power Networks og den sydaustralske regering for at afprøve koordinationen af CER i en virkelig verden ... og ser frem til at se resultaterne af denne prøve og hvordan dens resultater kan replikeres på tværs af Australien."

Interesseerklæringer for at deltage i Energy Masters-projektet vil åbne i andet halvår af 2024, hvor projektet forventes at løbe indtil 2027. ARENA sagde, at den sydaustralske prøve bygger på dens eksisterende portefølje af boligenergiprojekter, herunder Project Edge i Melbourne og Western Australias Project Symphony.

Lanceringen af Energy Masters-projektet kommer, mens en ny rapport udgivet af vedvarende energiadvokatgruppen Solar Citizens antyder, at solpaneler på taget kunne være Australiens "hemmelige våben" i overgangen til et rent energisystem.

Rapporten "Accelerating Consumer Energy in Australia", bestilt af Solar Citizens og udarbejdet af konsulentfirmaet Nexa Advisory, fandt, at solpaneler på taget har potentialet til at sænke omkostningerne til elforsyningsinfrastruktur, reducere elpriserne og støtte vedtagelsen af ​​EV'er.

Administrerende direktør for Nexa Advisory og rapportforfatter Stephanie Bashir sagde, at Australiens rene energiomstilling er gået i stå, mens udviklingen af store sol-, vind- og batterilagringsprojekter er bremset.

"Vi har svært ved at opføre nye store vedvarende energikapaciteter og batterier og den nye transmission for at forbinde den rene produktion til kunderne," sagde hun. "Løsningen er at give magten til folket. Forbrugerenergiresurser er Australiens hemmelige våben i overgangen."

Rapporten har dog identificeret hindringer for at få mest muligt ud af boligsolpaneler og øge deres vedtagelse, herunder inkonsekvente regler på tværs af staterne, unødvendige begrænsninger, manglende gennemsigtighed fra energileverandørerne og langsomme reformer.

Rapportens anbefalinger inkluderede etablering af national konsistens i processerne for tilslutning af solpaneler på taget, fastsættelse af nye minimumsforsyningskrav, forbedring af offentlig adgang til data fra større netværksudbydere af energi og reform af elektricitetstarifferne.

Fungerende administrerende direktør for Solar Citizens, Joel Pringle, sagde, at tiden nu er inde til, at regeringen træder i karakter og fører an i opdateringen af ​​systemspecifikationer og -regler, så CER effektivt kan integreres i nettet.

"Overgangen af nettet er i gang, men de reguleringsmæssige rammer er ved at indhente i stedet for at lede vejen," sagde han.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down