Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hvad er solceller lavet af?

Hvad er solceller lavet af?
Solceller har længe været en kilde til fascinerende innovation og bæredygtig energi. Men hvad er det egentlig, der ligger bag disse magiske paneler, der forvandler solens stråler til elektricitet?

Grundstenen i solcelleteknologi
På det mest grundlæggende niveau er solceller lavet af silicium. Silicium er et halvledermateriale, der er særligt velegnet til at omdanne solenergi til elektrisk strøm. Men det er ikke bare ethvert silicium; det er krystallinsk silicium, der anvendes i størstedelen af solcellepaneler i dag. Dette krystallinske silicium er omhyggeligt behandlet og forarbejdet for at opnå den ønskede effektivitet.

Monokrystallinske vs. polykrystallinske
Der er to primære typer af solceller baseret på silicium: monokrystallinske og polykrystallinske. Monokrystallinske solceller er lavet af siliciumskiver, der er skåret fra en enkelt stor krystal. Dette giver dem en ensartet struktur og høj effektivitet, men det gør dem også dyrere at producere. På den anden side består polykrystallinske solceller af silicium, der smeltes og hældes i forme, hvilket resulterer i en mere uregelmæssig struktur. Mens de måske ikke er lige så effektive som monokrystallinske solceller, er de normalt mere økonomiske.

Lag, elektriske forbindelser og beskyttende lag
Ud over silicium består solceller af flere andre komponenter, der bidrager til deres funktionalitet og holdbarhed. Disse omfatter elektriske forbindelser, der leder den genererede strøm væk fra solcellen, samt lag af materialer, der beskytter solcellen mod miljømæssige påvirkninger som f.eks. fugt og støv. Der kan også være ekstra lag af materialer, der forbedrer solcellens effektivitet og stabilitet.

Et vidunder af moderne teknologi
Solceller er et imponerende eksempel på moderne teknologi og innovation. Ved at kombinere materialer som silicium med avanceret ingeniørarbejde har vi formået at skabe en pålidelig og bæredygtig kilde til elektricitet direkte fra solens stråler. Mens de tekniske detaljer bag solceller kan være komplekse, er det overordnede mål enkelt: at udnytte solens energi på en ansvarlig og effektiv måde for en grønnere fremtid.

Så næste gang du ser solcellerne på dit tag eller langs vejen, kan du huske på den utrolige rejse, de har taget fra krystallinsk silicium til elektricitet. Solceller er ikke bare en videnskabelig bedrift; de er en påmindelse om vores evne til at skabe positive forandringer gennem teknologi og innovation.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down