Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hvor meget strøm producerer solceller om vinteren?

Hvor meget strøm producerer solceller om vinteren?
I betragtning af den tiltagende interesse for bæredygtig energi har mange mennesker vendt deres opmærksomhed mod solenergi som en mulig løsning. Men når vinteren nærmer sig, og dagene bliver kortere og koldere, opstår der spørgsmål om solcellers effektivitet i denne periode. Er det virkelig en investering værd at installere solceller om vinteren?

Selvom den typiske opfattelse af solenergi er forbundet med solrige sommerdage, viser erfaringen fra KlimaEnergi, som har gennemført over 10.000 installationer, at solceller også kan være effektive i vintermånederne.

Det er sandt, at solceller genererer mindre strøm i vinteren på grund af færre solskinstimer og lavere solvinkel. Men moderne teknologi og udviklingen af solcellepaneler har gjort dem mere effektive, selv i overskyede vejrforhold. Det betyder, at solceller stadig kan levere en betydelig mængde strøm, selv når solen ikke skinner lige så kraftigt.

For at maksimere udbyttet af solenergi om vinteren kan et solcelleanlæg med batteri være en god løsning. Batteriet kan lagre overskydende strøm om dagen og bruge den om aftenen, når efterspørgslen og elpriserne typisk er højere. Ved at optimere forbrugsmønstret kan man opnå betydelige besparelser på elregningen, selv i vinterperioden.

Der er også flere fordele ved at installere solceller om vinteren. Solcellerne vil være fuldt operationelle og klar til at producere strøm, når foråret og sommeren kommer, hvilket betyder, at man kan udnytte de solrige måneder fuldt ud. Desuden kan de køligere temperaturer om vinteren faktisk øge solcellernes effektivitet, da de ofte yder bedre under disse forhold.

Selvom vinteren generelt betragtes som lavsæson for solenergiproduktionen, behøver det ikke at være en hindring for at investere i solceller. Med den rette planlægning, forventning og teknologiske støtte kan solceller stadig være en attraktiv og fornuftig investering, der ikke kun gavner miljøet, men også din pengepung, selv når det er koldt udenfor.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down