Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hvilke elselskaber køber strøm fra solceller?

Det er et almindeligt spørgsmål: Hvor kan jeg egentlig sælge min overskudsstrøm?
Ved at tilslutte produktionen af din solenergi til elnettet kan du ikke kun bidrage til en grønnere fremtid, men også drage fordel af de økonomiske fordele ved at sælge overskydende energi til interesserede købere.

Fra veletablerede aktører som Vindenergi.dk og Vindstoed.dk til andre som Nettopower.dk og Jyskenergi.dk er der en bred vifte af interessante salgsmuligheder. Hver køber har sine unikke priser, tariffer og vilkår, der kan passe til forskellige behov og præferencer. Det er altid en god idé at vælge en køber baseret på dine egne behov.

Nettopower.dk tilbyder en balancetarif på 3 øre pr. kWh. Deres tilbud inkluderer også et månedligt håndteringsgebyr på 19 kr. Selvom der er ekstra omkostninger forbundet med deres service, kan deres vilkår stadig være interessante sammenlignet med de generelle muligheder.

Vindenergi.dk er en veletableret køber på markedet, og deres priser følger ligesom mange andre den gældende timepris, men de giver også et fradrag på 2,5 øre pr. kWh.

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af din overskudsstrøm, kan Vindstoed.dk være et interessant valg. De tilbyder en balancetarif på -1,0000 øre pr. kWh.

Jyskenergi.dk opererer med et abonnement på 15 kr. pr. påbegyndt måned. Deres priser følger også den aktuelle timepris, og de giver et fradrag på 2,5 øre pr. kWh. Abonnementsbaserede løsninger kan være attraktive for solcelleejere med visse behov og præferencer.

Udover disse muligheder findes der også andre købere på markedet. Desværre er vilkårene for disse købere ikke altid offentliggjorte eller nemme at finde.

Elberegner.dk har udarbejdet en side, hvor brugerne kan læse mere om, hvordan det hele foregår i praksis – og ikke mindst hvilke udbydere, du kan sælge din overskudsstrøm til.

På siden har de også tilføjet en oversigt over alle produktionselleverandører i Danmark, som man kan sælge sin overskudsstrøm til. I oversigten kan man desuden se, hvad de forskellige udbydere opkræver i balancetarif og månedligt abonnement. Se Elberegners side her.

Men hvor meget kan jeg tjene på min solcellestrøm?
Gennemsnitligt kan du forvente at få omkring 80 øre for hver kWh, du sælger. Afhængigt af om du har et batteri, vil du typisk sælge 15-50% af din samlede elproduktion.

Hvis du forventer, at dit solcelleanlæg vil producere 5000 kWh om året, og du forbruger 75% af produktionen til at forsyne dit eget hjem, vil du have 25% til overs, som du kan sælge videre.

Det vil give en årlig tilbagebetaling på 1000 kroner, hvilket vil sige, at du efter 30 år har tjent 30.000 kroner.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down