Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hvor mange solceller skal jeg bruge?

Hvor mange solceller skal jeg bruge?
Overvejer du at investere i solenergi, men er usikker på, hvor mange solceller du skal bruge for at dække dit energiforbrug? At dimensionere dit solcelleanlæg korrekt er afgørende for at sikre optimal ydeevne og besparelser på din elregning. I denne guide vil vi hjælpe dig med at beregne det rette antal solceller til dit behov.

1. Analyser dit energiforbrug:
Start med at analysere dit gennemsnitlige energiforbrug over en typisk periode, f.eks. et år. Kig på dine elregninger og noter dit månedlige eller årlige forbrug i kilowatt-timer (kWh). Dette vil danne grundlaget for at bestemme, hvor mange solceller du har brug for.

2. Vurder din solindtagelse:
Undersøg solindtagelsen på din placering. Jo mere sollys dit område modtager, desto mere energi kan dine solceller producere. Tag højde for faktorer som taghældning, eksponering mod solen og eventuel skygge fra træer eller bygninger.

3. Beregn solcellernes kapacitet:
Bestem den nominelle effektivitet af de solcellepaneler, du overvejer at installere. Dette angives typisk i watt-peak (Wp) og angiver den maksimale effekt, som solcellepanelet kan producere under optimale forhold.

4. Dimensioner dit solcelleanlæg:
Brug dine tidligere data til at beregne det nødvendige antal solcellepaneler. En generel tommelfingerregel er at dividere dit årlige energiforbrug (kWh) med den årlige solindtagelse (kWh/kWp) for at få det krævede antal kilowatt-pik for dit solcelleanlæg. Derefter dividerer du dette tal med den nominelle effektivitet af dine solcellepaneler for at få det endelige antal solcellepaneler.

5. Få professionel rådgivning:
Det kan være en god idé at konsultere en professionel solenergiinstallatør for at få ekspertise og rådgivning omkring dit specifikke projekt. De kan hjælpe med at finjustere dine beregninger og sikre, at dit solcelleanlæg passer perfekt til dine behov og budget.

For at gøre det endnu nemmere har vi udviklet en solcelleberegner, der hjælper dig med at finde den rette størrelse til dit solcelleanlæg.

At installere solceller kan være en fremragende investering i både miljøet og din økonomi på lang sigt. Ved at følge disse trin og foretage nøjagtige beregninger kan du sikre dig, at dit solcelleanlæg leverer den ønskede mængde grøn energi til dit hjem eller virksomhed.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down