B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Regeringen lancerer ny 2024 solcellestrategi

Regeringen lancerer ny 2024 solcellestrategi.
Regeringen har netop præsenteret en ny solcellestrategi, der sætter fokus på fortsat udvikling af solenergi i Danmark. Strategien sigter mod at fremme den markedsdrevne udbygning af solenergi, der de seneste tre år har tredoblet den solare energiproduktion i landet. En vigtig del af strategien er at lette adgangen til solceller for virksomheder samt at tilskynde til opsætning af solceller på erhvervsejendomme og i byområder.

Danmark står over for en stigning i energibehovet, og solceller spiller en stadig større rolle i den grønne energiforsyning. Antallet af mindre taganlæg stiger, men den største udvikling sker i form af store solcelleanlæg i det åbne land, der bidrager til det kollektive elnet. Opsætning af solceller er blevet en god forretning, og udviklingen er drevet af markedet. Fra 2020 til 2023 er kapaciteten af solenergi tredoblet fra ca. 1,1 GW til ca. 3,5 GW.

Selvom solceller bliver opsat i et hastigt tempo, vil regeringens solcellestrategi klargøre, hvordan der kan opsættes endnu flere solceller i fremtiden og fjerne barrierer for at lette processen. Strategien fokuserer på at tydeliggøre regler og give vejledning for opsætning af solceller.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard udtaler: "Grøn energi fra sol er en af de hurtigste og billigste måder at opnå grøn omstilling på, elektrificere samfundet og reducere afhængigheden af fossil gas. Vi har brug for meget mere strøm til elbiler, varmepumper og i erhvervslivet. Derfor vil vi fremme nye muligheder for solceller på tage i byområder og på erhvervsejendomme, herunder leasingordninger, hvis de kan bidrage til at fjerne barrierer for mere solenergi."

Hver watt tæller.
Regeringen fokuserer i solcellestrategien på fem områder for udbygning af solceller i Danmark med målet om at firedoble den vedvarende energi på land inden 2030. Strategien lægger op til, at det skal være nemmere at opsætte solceller på tagene af erhvervsejendomme gennem finansieringsformer som leasing. Dette er blevet efterspurgt af solcelle- og leasingbranchen.

Desuden vil regeringen udarbejde et forslag til en pulje på ca. 178 mio. kr. til vedvarende energi på mindre tilgængelige arealer, såsom større tagarealer i byområder, boligforeninger, arealer langs motorveje eller jernbaner, og overdækkede parkeringsarealer.

Udover mere fart og bedre rammevilkår for energiparker og solceller i det åbne land samt solceller på tage er der også fokus på at skabe gennemsigtighed om gældende regler og muligheder for solceller på offentlige tage og for lokale energifællesskaber. Dette omfatter også nye muligheder for at indføre lokale kollektive takster. Disse initiativer, sammen med en eksisterende pulje til lokale energifællesskaber, sigter mod at fremme udbredelsen af lokale energifællesskaber og bidrage til den grønne omstilling. Derudover vil Social-, Bolig- og Ældreministeriet undersøge mulighederne for, at almene boligorganisationer kan udleje tagarealer til opsætning af solceller.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard udtaler: "Vi arbejder hårdt på at skabe grundlaget for en firedobling af vedvarende energi på land, ikke mindst med meget mere solenergi. Sammen med kommunerne finder vi de bedste steder til energiparker, der kombinerer sol og vind. Vi vil forenkle processerne og styrke de lokale forhandlinger med naboer og hensynet til naturen. Dette vil forhåbentlig accelerere udbygningen af vindenergi og udnyttelsen af solens stråler til grøn energi."


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down