B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hvor på taget skal solceller placeres?

Hvor på taget skal solceller placeres?
Når det kommer til placering af solceller på taget, er der flere faktorer, der spiller ind for at opnå den bedste ydeevne og effektivitet. Typisk vurderes placeringen ud fra husets orientering på grunden samt tagets hældning. Mens der ikke altid er mange valgmuligheder for placering af solcellerne, da boligen typisk har mellem to til fire tagflader, er det stadig vigtigt at finde den optimale placering for at maksimere solenergiudbyttet.

Solcellerne placeres normalt sydvest til sydøst, afhængigt af tagets konstruktion og muligheder. Denne orientering giver solcellerne mest mulig eksponering for sollys i løbet af dagen og sikrer dermed en optimal energiproduktion. Hvis der er flere muligheder for placering af solcellerne på grund af tagets konstruktion, kan placeringen tilpasses baseret på forskellige forbrugsmønstre hos kunden. Dette kan omfatte hensyn til tidspunkter med højt energiforbrug i løbet af dagen og årstider med forskellig solindstråling.

Uanset hvor solcellerne placeres på taget, er det vigtigt at sikre, at de er fri for skygge og blokeringer fra omkringliggende strukturer såsom træer eller bygninger. Skygge kan markant reducere solcellernes effektivitet og dermed deres energiproduktion. Derfor er det afgørende at foretage en grundig vurdering af placeringen for at sikre optimale betingelser for solcelleanlæggets ydeevne.

I sidste ende handler det om at finde den bedste balance mellem solcellernes placering, tagets orientering og forbrugsmønstre for at opnå den maksimale fordel af solenergien til boligen. Ved at vælge den rette placering kan man sikre en pålidelig og effektiv solenergiløsning, der leverer betydelige besparelser og en reduceret miljøpåvirkning i årene fremover.

Skyggefri zoner
Skygge kan være en betydelig hindring for solcellepanelernes ydeevne og effektivitet. Derfor er det afgørende at sikre, at solcellepanelerne placeres i områder uden skygge fra omkringliggende strukturer som træer, bygninger eller andre forhindringer.

Når solcellepanelerne er udsat for skygge, kan det resultere i en reduceret energiproduktion og dermed nedsætte anlæggets samlede ydeevne. Dette skyldes, at skygge på selv en lille del af et solcellepanel kan påvirke hele panelets effektivitet og forårsage tab af energi.

For at undgå skyggeproblemer er det vigtigt at foretage en grundig analyse af området, hvor solcellepanelerne skal placeres. Dette kan omfatte vurdering af skyggekast fra omkringliggende træer og bygninger på forskellige tidspunkter af dagen og året.

Ved at sikre, at solcellepanelerne er placeret i skyggefri zoner, kan man maksimere anlæggets effektivitet og energiproduktion. Dette bidrager ikke kun til at opnå større besparelser på energiregningen, men også til at sikre en effektiv og bæredygtig energiforsyning til boligen.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down