B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Kan alle boliger få solceller på taget?

Kan alle boliger få solceller på taget?
Vi har alle hørt om fordelene ved solcelleanlæg - reducerede energiregninger, en grønnere livsstil og uafhængighed af traditionelle energikilder. Men hvad med de praktiske aspekter? Kan enhver bolig få installeret solceller på taget?

Når det kommer til typer af tag, er der få undtagelser. De fleste tagtyper kan have solcellepaneler installeret, med undtagelse af nogle få, som f.eks. skifertag, der kan være for porøst til at understøtte installationen. Den gode nyhed er, at der ikke er specifikke krav til tagets hældning for at kunne installere solcellepaneler. Installatørerne tilpasser installationen alt efter tagtypen. For flade tage kan et ballastsystem bruges, mens standardmontage anvendes til skrå tagflader. Højere taghældninger kræver dog faldsikring og brug af stillads.

Kort sagt, for næsten alle boliger er det muligt at drage fordel af solenergi. Det handler blot om at finde den rette løsning til det specifikke tag og boligtype. Og selvom der kan være ekstra omkostninger ved visse tagtyper eller specielle forhold, er fordelene ved solenergiinstallationer ofte langt større på lang sigt. Så hvis du overvejer at gøre din bolig mere miljøvenlig og spare på energiregningerne, kan solcellepaneler være den perfekte løsning for dig.

Tilpasning efter behov
Når det drejer sig om solcelleinstallationer, er fleksibilitet nøglen. Én af de afgørende faktorer, der påvirker installationens effektivitet, er tagets hældning. Hældningen bestemmer ikke kun, hvordan solcellepanelerne placeres, men også hvilken installationsmetode der er mest hensigtsmæssig.

For flade tage er et ballastsystem ofte det foretrukne valg. Dette system tillader panelerne at blive monteret direkte på taget uden behov for boring eller skader på tagoverfladen. Det er en ideel løsning for boliger med flade eller let skrånende tage, hvor taghældningen typisk ikke overstiger 5 grader. Denne metode sikrer ikke kun en stabil installation, men tillader også nem adgang til vedligeholdelse og rengøring af panelerne.

Til boliger med skrå tagflader inden for en hældning på 10-40 grader, anvendes en standardmontage. Denne metode indebærer typisk at montere solcellepanelerne direkte på tagets overflade med brug af monteringsskinner eller beslag. Selvom det kræver en mere omfattende installationsproces sammenlignet med ballastsystemet, tillader standardmontagen en mere tilpasset og æstetisk tiltalende installation, der passer sømløst ind i boligens arkitektur.

For højere taghældninger kræves yderligere foranstaltninger for at sikre montørernes sikkerhed og panelernes stabilitet. I disse tilfælde anvendes faldsikring og stilladser, hvilket øger installationsomkostningerne og kompleksiteten, men sikrer en sikker og effektiv installation på trods af udfordringerne med taghældningen.

Uanset tagets hældning er det vigtigt at vælge den rette installationsmetode for at opnå den optimale effektivitet og holdbarhed af solcelleanlægget. Ved at tilpasse installationsmetoden efter boligens behov kan man sikre en pålidelig og effektiv solenergiløsning, der leverer maksimalt udbytte i årene fremover.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider
Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down