B2B Login
B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hvad kan solceller producere i Danmark?

Hvad kan solceller producere i Danmark?
Når man overvejer at investere i solceller, er det vigtigt at forstå, hvor meget strøm man kan forvente at producere, især når man sammenligner produktionen i Danmark med andre lande. Solcellers effektivitet og produktionsevne afhænger af flere faktorer, herunder geografisk placering, solskinstimer og klimaforhold.

Solcelleproduktion i Danmark
I Danmark har vi et tempereret klima med relativt mange overskyede dage og færre solskinstimer sammenlignet med lande tættere på ækvator. På trods af dette kan solceller stadig være en god investering i Danmark. En gennemsnitlig dansk husstand kan producere omkring 800 til 1.000 kWh pr. installeret kW solceller årligt. Dette betyder, at et solcelleanlæg på 6 kW kan producere mellem 4.800 og 6.000 kWh om året, hvilket kan dække en betydelig del af en husstands elforbrug.

Sammenlignet med andre lande
Når vi sammenligner Danmark med andre lande, ser vi en række forskelle i solcelleproduktionen:

  • Tyskland: Tyskland, som ligger tæt på Danmark, har lignende klimaforhold. Her kan solcelleanlæg producere mellem 900 og 1.200 kWh pr. installeret kW årligt. Den højere produktion skyldes bl.a. flere solskinstimer i visse regioner.

  • Spanien: I Sydeuropa, for eksempel i Spanien, er solskinstimerne betydeligt højere. Et solcelleanlæg i Spanien kan producere mellem 1.300 og 1.700 kWh pr. installeret kW årligt. Dette skyldes landets mange solskinstimer og højere solintensitet.

  • Italien: Ligesom Spanien, nyder Italien godt af mange solskinstimer og høj solintensitet. Her kan solcelleanlæg producere mellem 1.200 og 1.600 kWh pr. installeret kW årligt.

  • USA: I USA varierer solcelleproduktionen meget afhængigt af regionen. I solrige stater som Californien og Arizona kan anlæg producere op til 1.800 kWh pr. installeret kW årligt, mens nordligere stater som Washington og New York ser produktionstal nærmere dem i Danmark, omkring 800 til 1.200 kWh pr. installeret kW årligt.

Effektiv udnyttelse af solceller i Danmark
Selvom Danmark ikke har de samme solskinstimer som sydeuropæiske lande, kan man stadig opnå en god produktion ved at optimere placeringen og vinklen af solcellerne. Placering mod syd er ideel for maksimal kWh-produktion, mens øst-vest placeringer kan hjælpe med at flade produktionen ud over dagen, hvilket kan være fordelagtigt for forbrugsmønstre, der kræver strøm tidligt om morgenen og sent på aftenen.

Desuden kan brugen af moderne teknologier som effektive invertere og batterilagring yderligere optimere udnyttelsen af den producerede solenergi, hvilket gør solceller til en fornuftig investering i Danmark.

Samlet set, mens Danmark måske ikke kan matche produktionen af solrige lande som Spanien eller Californien, kan et velplanlagt solcelleanlæg stadig levere betydelige besparelser og bidrage positivt til den grønne omstilling.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider

Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

FERIE -
VI HOLDER LUKKET I UGE 29+30
GOD SOMMER!

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down