B2B Login
B2B Login

Prøv vores solcelleberegner

Danmarks ældste solcelleleverandør

10-års tryghedsgaranti

+18 års erfaring og +10.000 installationer i Danmark

Start din rejse
Hvor kan solceller monteres?

Hvor kan solceller monteres?
Placeringen af dit solcelleanlæg har stor betydning for, hvor effektivt anlægget kan producere strøm. De fleste vælger at få solceller på taget eller carporten, men det er også muligt at have solceller i haven, på facaden eller sågar på båden. Her ser vi nærmere på, hvordan solceller kan placeres optimalt på forskellige steder.

Solceller på taget
Taget er den mest almindelige placering for solceller. Det er typisk et stort, ubrudt område med god eksponering for sollys. I Danmark er en taghældning på 40-45 grader optimal for solcelleanlæg. For at få mest muligt ud af soltimerne bør solcelleanlægget vende mod syd. Selvom solcellerne kan placeres fra sydøst til sydvest i en vinkel på 20-60 grader, er dette ikke den mest effektive løsning. Det er også vigtigt at få tjekket, om din tagkonstruktion kan bære vægten af solcellerne.

Solceller på carporten
En carport er en anden populær placering for solceller. Denne løsning er især attraktiv, hvis dit hustag ikke er egnet, eller hvis du ønsker at udvide kapaciteten af dit solcelleanlæg uden at ændre husets udseende. Hvis taget og carporten ikke er ideelle muligheder, kan solceller også installeres på jorden i haven. Dette kræver mere plads, men giver fleksibilitet til at justere hældning og orientering præcist efter solens bane. Jordmonteret solcelleanlæg er også lettere at vedligeholde og rengøre.

Solceller på facaden
Montering af solceller på bygningens facade vinder popularitet, især i byområder med begrænset plads. Selvom facadens vinkel sjældent er optimal, kan denne løsning stadig være effektiv, især hvis facaden vender mod syd. Desuden kan facadesolceller bidrage til bygningens æstetik og fungere som et grønt statement.

Solceller på båden
For dem, der tilbringer meget tid på vandet, kan solceller monteret på båden være en fantastisk måde at sikre en pålidelig kilde til elektricitet. Marine solcelleanlæg er designet til at modstå de hårde forhold på havet og kan oplade batterier, der driver bådens systemer og apparater.

Uanset hvor du vælger at montere dine solceller, er der nogle generelle retningslinjer for at maksimere effektiviteten:

Sydvendt orientering
For at få mest muligt ud af soltimerne bør solcellerne helst vende mod syd.
Optimal hældning: En hældning på 40-45 grader er ideel i Danmark, men kan justeres inden for et interval på 20-60 grader. Solcellerne skal placeres et sted, hvor de ikke er udsat for skygge fra træer, bygninger eller andre forhindringer i løbet af dagen.
Ved at overveje disse faktorer kan du sikre, at dit solcelleanlæg producerer den maksimale mængde elektricitet, hvilket gør din investering mere værdifuld og bidrager til en grønnere fremtid.


Overvejer du Solenergi?
KlimaEnergi leverer solcelleløsninger og serviceydelser til alle, der har et ønske om grøn energi og sund økonomi og er i dag en af Danmarks førende udbydere af komplette solcelleanlæg til private og til erhverv.

For rådgivning eller spørgsmål, kontakt os på:

tlf. +45 75 76 17 00, eller skriv på post@klimaenergi.dk

Besøg os

Åbningstider

Hovedtelefonen:
Mandag – torsdag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-16.00
Fredag har hovedtelefonen åbent fra kl. 07.00-14.00

FERIE -
VI HOLDER LUKKET I UGE 29+30
GOD SOMMER!

Telefonnummer: 7576 1700

Showroom:
Drop in mandag - torsdag: kl. 08.00-15.30
Drop in fredag: kl. 08.00-13.00

Booking mandag – torsdag: kl. 08.00-16.00
Booking fredag: kl. 08.00-16.00

CVR: 36 49 99 23

crossmenuarrow-down