Hybridsolcelleanlæg med Solar Gel blybatterier

Solceller med blybatterilager: Gennemtestet teknologi, der virker

Logo Hybrid power

Hvorfor vælge et blybatteri?

Et blybatteri er det rigtige valg, hvis du ønsker et billigt hybrid-solcelleanlæg med et sikkert, gennemtestet batterilager. Blybatterierne er den mest gennemprøvede batteriteknologi på markedet i dag, og det er også det batteri, du bl.a. finder i almindelige biler. Det er samtidig den billigste solcelleanlæg med batteri løsning her og nu.

Når du investerer i et blybatteri, er det dog vigtigt at være opmærksom på batteriernes levetid. Blybatterier holder typisk omkring 7 år. Det vil derfor blive aktuelt at udskifte batterierne 2-3 gange i løbet af solcelleanlæggets levetid.

HybridPower solcelleanlæg med blybatterier fra Taico

Hos KlimaEnergi fører vi HybridPower solcelleanlæg, som er hybridsolcelleanlæg med blybatterier fra Taico og HybridPower inverter. Denne anlægstype er løsningen, hvis du ønsker dig et billigt, højtydende solcelleanlæg, der samtidig er af rigtig god kvalitet.

Energistyring – hvordan fungerer HybridPower solcelleanlægget?

Med et hybrid-solcelleanlæg er der to muligheder med strømmen fra dit solcelleanlæg: enten bruges den direkte i husets installationer, eller også lagres den til senere brug på dit blybatteri. Et energimeter, der monteres sammen med HybridPower inverteren, styrer, hvor inverteren skal bruge strømmen.

Strømmen bruges i første omgang direkte i installationerne i huset. Når der midt på dagen produceres mere el, end huset kan anvende, oplades blybatterier samtidigt. Hvis husets forbrug fortsat er dækket, når batterierne er fuldt opladte, leveres overskudsstrømmen til elværket. Når elproduktionen omkring aftentimerne igen falder, vil inverteren begynde at bruge af den lagrede strøm fra blybatterierne til at dække husets elforbrug i aften- og nattetimerne.

 

Batteriernes levetid afhænger af antal dybdeafladninger

Som tidligere nævnt, skal det påregnes at udskifte blybatterierne efter 7-8 år. Batteriernes præcise levetid afhænger af hvor ofte de aflades og hvor hårdt.

Blybatteriets levetid er et udtryk for det antal dybdeafladninger, som det er specificeret til ved en given afladning, fx. 50 % afladning. Antallet af dybdeafladninger afhænger af, hvor voldsomt batteriet aflades.

Se skema for klassiske Solar Gel herunder.

Diagram dybde afladninger

 

Selvom du bruger sit solcelleanlæg hele året, vil der dog i realiteten oftest blive tale om at lade batterierne op i sommerhalvåret. Resten af året vil huset bruge strømmen lige så hurtigt, som den produceres. Dette betyder, at det er rimeligt at regne med ca. 170 dybeafladninger årligt. Vi opfordrer til kun at aflade Solar Gel batterier 50 %. Gør man det, vil batterierne kunne holde i lang tid -formentligt pænt over 7 år. Aflader man batterierne hårdere, vil det forkorte levetiden.

Den teoretiske levetid for batteriet i antal år er: antal driftsdage (afladninger)  pr. år divideret med den teoretiske holdbarhed. Tager man et 100 A Gel batteri, så garanteres 1000 afladninger med 57 %. Siger vi så, at vi aflader 150 gange årligt, giver det en “levetid” på ca. 6-7 år. Det skal bemærkes, at batteriet ikke bare er dødt efter 1000 afladninger, men effekten vil være betydeligt svækket.

 

Undgå at batterier opbevares for varmt

Den bedste driftstemperatur for et batteri er 25°C. Der bør derfor tænkes på, hvor man placerer sine batterier – det bedste sted er et sted med stuetemperatur. Hvis batteriet opbevares ved fx 35°C, vil levetiden halveres.

Vi har 2 størrelser af MPI HybridPower inverterne, 3 KW og 10 KW. Vi monterer op til 6 KW paneler på 3 KW inverteren, hvilket kan forsvares, da 1200 W kan lades direkte på batterierne. Hvis, der ønskes større anlæg, anbefaler vi  en større inverter, f.eks. SolaxPower eller HybridPower 10 KW.