Hvad må man selv gøre ved installationen af et solcelleanlæg?

Du kan sagtens installere dine solceller selv. Det er kun selve tilslutningen, at loven kræver, at du bruger en autoriseret elinstallatør. Det kræver selvfølgelig at du er lidt fix på fingrene, så du ikke ødelægger dit tag. Derfor vælger mange også at få professionelle til at udføre arbejdet og da du kan trække udgifterne til arbejdsløn fra i skat.

Ved installation af dit solcelleanlæg, der kan du som udgangspunkt næsten gøre det hele selv. Vi anbefaler det ikke, men du kan gøre det. Det eneste du ikke kan gøre, er selve tilslutningen. Der kræver loven, at du bruger en autoriseret elinstallatør, som skal skrive, at anlægget er monteret korrekt.

Men at montere det på taget, på dine tagsten og så videre, det må du gerne gøre selv. Med den risiko selvfølgelig, at når det begynder at regne nede i stuen, så er det, så dig selv, der må op og finde ud af, hvorfor søren løber vandet ud over det hele. Det er du dejlig fri for, hvis du for eksempel overlader det til os. Så ringer du og siger: hvad er det for noget?

Men det sker ikke! For vi laver ikke den slags fejl