Hvor mange bypass dioder, bør mit solcelleanlæg have?

Det kan gå ud over socellernes ydelse, hvis du ikke har bypass dioder på dine solcellepaneler. Vi mener, at det er optimalt at have tre bypass dioder på hvert solcellepanel.

Hvor mange bypass dioder bør dit solcelleanlæg have? Man kan sige, at vi har valgt på vores paneler, at have 3 bypass dioder. Hvad vil det sige? og hvad gør en bypass diode? En bypass diode, er en diode, som gør det, at den luser en dårlig sektion på dit solcelleanlæg væk. Hvis du fx. har en måge, der kommer til at lægge en lille klat på din solcellepaneler, så vil der ske det, at din ydelse på hele solcelleanlægget falder, fordi panelerne sidder i serier.

Så man kan sige, at det er den laveste fællesnævner, der tæller. Ved at have monteret bypass dioder 3 stk. på hver panel, så kan du have fx. 1/3 af panelet, der er fuld af mågeklatter og så bliver den 1/3 simpelthen koblet helt fra, og så kører resten af dit anlæg helt optimalt. Så det vil sige: Med bypass dioder, så kan du styre uden om en skygge, og uden bypass dioder, så går hele ydelsen ned, når mågen lægger klatten eller flagstangen går ind over dit anlæg. Så bypass dioder – Vi siger jo minimun 3 pr. panel