Hvordan er det med vedligeholdelse af et solcelleanlæg?

På solcelleanlæg fra Wellmore Energi er der ikke rigtig nogen vedligeholdelse. Vi yder 10 års garanti på både installation, inverter og selve solcellepanelerne. Så de første 10 år skal du ikke tænke på noget overhovedet.

Som udgangspunkt så er der ikke rigtig nogen vedligeholdelse på et solcelleanlæg, som udgangspunkt så passer anlægget sig selv. Det ligger oppe på taget og laver strøm til dig, og det gør det hver dag, 365 dage om året. De første 10 år, der har du garanti på paneler, installation, inverter. Der skal du overhovedet ikke spekulere på noget som helst.

Du skal sådan set bare nyde, at solen skinner. Og i de følgende 20 år, det vil sige 30 år i alt. Vi forventer en levetid på minimum 30 år på anlægget. Der forventer vi faktisk ikke nogen form for vedligehold. Der kan komme på tale, at udskifte inverteren efter 15-17 år. Alene af den årsag, at den muligvis ikke leverer det den skal til den tid. Sandsynligvis vil invertere til den tid, formentlig både være bedre og billigere, end dem vi kender i dag. Sådan går udviklingen jo med elektronik. Men vedligehold – Nej