Hvordan kan man se om en solcelle er defekt?

Det er ikke lige til at se om en solcelle er defekt, andet end på solcelleanlæggets ydelse. Køber du solcelleanlæg hos Wellmore med en Danfoss inverter, så medfølger der en App, hvor du kan holde øje med den daglige ydelse og se hvis der er noget galt.

Det er et godt spørgsmål. Du kan som udgangspunkt se om en solcelle er defekt, ved at kigge på den ydelse, som du får, den daglige ydelse du får og det kan du se på. Hvis du fx. har en inverter fra Danfoss, så kan du få en lille App til din telefon og på den App kan du se, der kan du rent faktisk se om der er noget galt.

Skulle der lige pludselig være udsving i ydelsen, som der ikke kan forklares med, at det har været møgvejr. Men du kan simpelthen se, at der er en mindre ydelse, end der var tilsvarende dag, fx. i går. Så gør du simpelthen det, at du kontakter os og så har vi en installatør, der kommer ud og måler på dit anlæg og så kan man måle sig frem til, helt præcist, hvad der er galt.

Man kan sige at, nu har vi lidt mere end 2000 solcelleanlæg ude og køre i hele landet og vi har til dato ikke haft et eneste anlæg, som ikke har fungeret perfekt. Så risikoen for at der skulle være noget galt, er meget meget lille. Men skulle der vise sig, at der var noget galt, så er det relativt enkelt for os, at finde ud af, hvad der er galt og hvor det er henne.