Hvad er en solfanger?

En solfanger fanger ikke solen, men dens energi som findes i dens stråler. Strålingsenergien er både den direkte stråling fra solen og den diffuse stråling fra himmelrummet. På en gråvejrsdag er der kun diffus stråling som solfangeren kan fange og omdanne til varme.
I modsætning til solceller, som er nært beslægtet med solfangeren, og som omsætter solenergi til strøm, omdanner en solfanger energien til varme, hvilket bruges til at opvarme huse samt forsyne dem med varmt vand.

Vacuumsolfanger – rørsolfanger

Hos KlimaEnergi fører vi to typer af solfangere. Den ene type solfangere hedder vakuumsolfanger også kaldet for rørsolfanger. En vakuumsolfanger består af et dobbelt lag glas, som har en absorber placeret i et lufttomt rum, der opvarmes til temperaturer på 50-100°C. De to lag glas skaber en vakuum effekt, som meget effektivt forhindrer varmetab. Vakuum effekten forhindrer tab af varme på samme måde som en termoflaske.

Plane solfanger

Den anden type solfanger som KlimaEnergi forhandler er plane solfangere som består af en sort pladeabsorber eller rør med finner i en beskyttende kasse med dæklag af glas eller plast.

 

  • Med KlimaEnergi solfangere får man rumopvarmning og varm brugs-vand ud af solens stråler som alligevel stråler dagen igennem.
  • Solenergi er ren, vedvarende energi, som en solfanger kan udnytte, uden at det går ud over miljøet.