Med 12 års erfaring indenfor solcelleanlæg og ca 4500 installerede anlæg, leverer KlimaEnergi højtydende solcelleanlæg, skræddersyet til det danske marked. Vores solcelleanlæg inddeles overordnet i to kategorier:

  1. Klassiske solcelleanlæg
  2. Hybridsolcelleanlæg med batterilager

Vi har et bredt udvalg af begge anlægstyper, hvor hver type kan leveres med en af tre forskellige solcellepaneltyper. Læs mere om panel- og anlægstyperne her.

Hybrid/Batterisolcelleanlæg

Som udgangspunkt er begge solcelleanlægstyper en god investering uanset, om du er privat person, firma, forening eller institution. Solcelleanlægget bibringer en billig og vedvarende energikilde, der fra dag 1 og over de næste 30 år vil give dig mulighed for dagligt at spare på elforbruget og reducere dit personlige CO2-udslip betydeligt.

Forskellen på et almindeligt solcelleanlæg og et hybridsolcelleanlæg er imidlertid, at et hybridsolcelleanlæg har et batterilager tilkoblet. Dette giver dig mulighed for at spare yderligere på elregningen og CO2-udslippet, da du kan lagre overskudsstrømmen fra solcelleanlægget fremfor at sende den ud på el-nettet. Systemet er relativt enkelt: om dagen, når solen skinner, produceres en masse strøm, hvoraf en del opspares på et batteriet, der er tilkoblet solcelleanlægget. Denne strøm bruges derefter om aftenen og om natten, hvor anlægget ikke producerer nogen eller tilstrækkelig strøm.

Vi tror på, at dette er fremtiden for solcellestrøm. Med et batterianlæg maksimerer du din uafhængighed af det offentlige elnet, og dermed både din økonomiske besparelse og din klimaomtanke. Hybridsolcelleanlæg kan laves med alle typer solceller. Fællesnævneren er batterierne.

Se vores store udvalg af hybridsolcelleanlæg her.

 

Monokrystallinske solcelleanlæg

Hovedparten af de solcelleanlæg, der er monteret på private huse i Danmark, er af denne type. Monokrystallin er en gennemprøvet teknologi og meget effektiv. Når denne type har været og stadigvæk er populær i Danmark, skyldes det primært det diskrete, sorte design!  Både rammer og lister på solcellepanelerne er sorte, man taler om “All Black”-paneler. Dette skal ses i sammenligning med polykrystallinske paneler, som typisk er blå på en hvid baggrund og ofte har blanke lister. Mange hævder, at citat: “Monokrystallinske paneler er de bedste”. Vi er ikke ubetinget enige i den påstand. De tre forskellige, gængse typer har hver deres styrker og svagheder. Der er rimelig enighed om, at Monokrystallin er det dyreste produkt. Som det fremgår af billedet, er monokrystallin 8-kantet.

Se alle monokrystallinske solcelleanlæg her

 

Polykrystallinske solcelleanlæg

Der er også i Danmark monteret rigtig mange solcelleanlæg med polykrystallinske paneler. Man kan kende polykrystallin på, at selve solcellerne er firkantede og meget ofte er blålige og ligger på en hvid baggrundsfolie. Disse solceller er også særdeles højtydende og som regel af meget fin kvalitet. Typisk anvender vi hos KlimaEnergi A/S polykrystallin, når anlæggene skal være rigtig store (fx KRIFA Århus med 300 KW på det nye hovedkvarter). Udseendet betyder mindre, det handler om pris, ydelse og holdbarhed. På alle disse parametre klarer polykrystallin sig rigtigt godt.

Se alle polykrystallinske solcelleanlæg her

 

Tyndfilmsolcelleanlæg

Tyndfilmsolceller bliver også kaldt amorfe siliciumsolceller. Det, at disse solceller er fremstillet af silicium, er helt afgjort deres største force (bortset fra det elegante, dybt matsorte design). Silicium er det næstmest forekommende råstof på kloden. Derfor er tyndfilmsolceller efter KlimaEnergi A/S’ opfattelse fremtiden. Udviklingen går i retning af mere og mere højtydende tyndfilmpaneler, og i dag kan man få tyndfilm, der yder ligeså godt som de bedste monokrystallinske paneler. En vigtig pointe er også, at tyndfilmpaneler fremstilles mindre miljøbelastende end poly- og monokrystallinske paneler. Historisk har disse paneler lidt under at være væsentligt dyrere, hvilket ikke længere er tilfældet. Så hos KlimaEnergi tror vi, at fremtiden peger på Tyndfilm.

Se alle tyndfilm solcelleanlæg her

Farvede solcellepaneler

Du kan også få dit solcelleanlæg med farvede paneler. Disse paneler er særligt gode til projekter, hvor solcelleanlægget er tænkt ind i bygningen fra starten. Avancis Solar som er samarbejdspartner med KlimaEnergi er eksperter i farvede solceller med høj ydelse. Avancis paneler kan leveres i regnbuens farver :

Solcellerne fra Avancis skræddersys i størrelse så de passer til netop dit projekt. Ydelsen er på hele 14,7 % og dermed helt på højde med andre gængse moduler.

Solcellepriser.dk,  Solcelleguiden.dk, Solcelletips.dk

Er informationssider om solceller drevet af KlimaEnergi A/S. Her findes artikler om solcellestrøm fra hele verden samt links til spændende aktører på solcellemarkedet i Dk og Europa.