Kan man bo i en solcelle?

Kan man bo i en solcelle?

Hos KlimaEnergi har vi komplette solcelle pakker på solcelle anlæg, men kan også “skræddersy” et anlæg, der kan passer til hver enkelt husstands individuelle behov.


Læs mere om KlimaEnergi solcelle anlæg >>

Med et solcelle anlæg har man mulighed for at bruge solens stråler til at producere strøm.
Denne vedvarende energi kilde skinner dagens lyse timer igennem og kan foruden varme og lys også lave miljøvenlig strøm.

Samtidig har man også mulighed for at spare en masse penge.

Med et solcelle anlæg behøves man ikke bekymre sig om fremtidens strømstigninger og da et selve solcelle panelerne er uden slidele kan de kan holde mange år frem. En forventet levetid på ikke mindre end 30 år på et solcelle anlæg er ikke urealistisk.

En solcelle er ikke en celle i den forstand. En solcelle er en såkaldt diode, som virker ved at omsætte solenergi til strøm. Sollys afgiver som bekendt energi, og når det rammer en solcelle, bliver det med det samme omsat til elektricitet og kan bruges til mange forskellige ting. Den placeres typisk på taget af et hus, hvor den sidder og opfanger sollyset og forsyner huset med strøm.
En solcelle kan være nyttig som strømforsyner i mange forskellige tilfælde. En enkelt af slagsen kan bruges til at forsyne en campingvogn eller et kolonihavehus med energi, mens varierende antal kan bruges til f.eks. sommerhuse, biler eller både.
Der findes solcelleanlæg i mange forskellig størrelser, hvilket gør, at de kan bruges til næsten hvad som helst. Pga. Danmarks mørke vintre og lyse somre er en solcelle mest brugbar som energiforsyner om sommeren.