Solcelle tjek og vedligehold

Forøg strømproduktionen med 15-30%

Solceller_Bredsten_18_paneler

En god bid af de tusindevis af solcelleanlæg som i dag præger det danske landskab har KlimaEnergi A/S  selv leveret og monteret. Hovedparten af disse har ikke det store behov for rengøring da anlæggene i vidt omfang er “selvrensende”. Når dette er sagt, så bør man en til to gange om året efterse sit solcelleanlæg og samtidig rengøre det, hvilket de fleste solcelleejere også er opmærksomme – da det kan have afgørende betydning for produktionen af strøm og forøge strømproduktionen med op til 15 og i extreme tilfælde til 30%.

Vejledning – vedligehold af solcelle anlæg

  • Anlægget bør gennemgås 1 til 2 gange om året (optimal forår/efterår)
  • Stik, kabler og de enkelte strenge kontrolleres for at sikre at ydelsen er som forventet
  • Eventuel rengøring må kun foregå i gråvejr, om morgenen, aftenen eller når anlægget er i skygge og rengør aldrig solcellerne når der er solskin.
  • Solcellemodulerne må KUN rengøres med postevand, opsamlet renset regnvand eller godkendt miljøvenlig solcelle rensevæske.

VIGTIGT: Selve rengøringen af solcellemodulerne foretages ved hjælp af haveslange og blød børste, svamp eller klud som er egnet til glas. Gå ikke på solcellemodulerne i forbindelse med rengøringen. Der må absolut ikke anvendes skarpe genstande, glasskrabere, ståluld, skuepulver, blegemiddel, rengøringsmidler, kemikalier eller slibemidler slibemidler.

Læs mere om rengøring af solcellepaneler her