Nyt Tilskud /Solcellepulje 2021??

TILSKUD — Fup eller Fakta

FUP ganske enkelt.

Igen i 2021 har enkelte private solcellevirksomheder åbnet for “tilskudsordninger”, man kan “ansøge” om del i. Det ligner til forveksling proceduren fra de offentlige tilskudspuljer, der tidligere eksisterede. MEN det er væsentligt at bemærke følgende:

Den 31. oktober 2016 lukkede den sidste tilskudspulje, hvor man kunne søge økonomisk tilskud til oprettelsen af et solcelleanlæg.

Fakta er derfor, at når man i mediebilledet møder tilbud, hvori der indgår ’solcellepulje-tilskud’, er der ikke tale om et offentligt tilskud. Det drejer sig derimod om stærkt vildledende markedsføring, hvor det ’tilskud’, der fremgår af købstilbuddet, udbetales direkte fra det sælgende firma. Med andre ord: Kunden betaler selv sit “Tilskud”

Men kan man så slet ikke få økonomisk håndsrækning, når man etablerer solcelleanlæg??

Det korte svar er: Jo! Man kan stadig i 2021 benytte Håndværkerfradraget, eller BoligJobordningen som den rigtigt hedder. Ordningen blev med finanslovsaftalen for 2018 gjort permanent og er blevet forhøjet i 2021, det er en meget attraktiv ordning når man investerer i et solcelleanlæg.

 

Boligjobordningen

Ordningen giver et fradrag på 25.000 kr. pr. person pr. år i 2021 for arbejdsløn til håndværksydelser til udvalgte energiforbedringer og/eller klimatilpasning.
Fradraget gives ved installation, reparation eller udskiftning af solceller (- dog ikke, hvis reglerne for erhvervsmæssig virksomhed anvendes)
Bemærk, at det er kun håndværkerens arbejde i forbindelse med monteringen, der er fradragsberettiget – ikke udgiften til materialer.

Men når du modtager tilbud fra KlimaEnergi A/S står prisen på arbejdsløn udspecificeret og du kan derfor let beregne fradraget.
Fradraget kan deles med din ægtefælle – I skal blot selv huske at indberette håndværkerudgiften til SKAT.
Se mere om BogligJobordningen her:
Se mere hos SKAT
Se mere hos BOLIUS

Summa Summarum – kort fortalt

Fakta
Man kan benytte håndværkerfradraget i 2021 og det er en dejlig hjælp til finansiering.

Fup
Der findes ingen offentlig tilskudsordning for solcelleanlæg i 2020. Dvs. ægte tilskud findes ikke.

KlimaEnergi A/S matcher alle priser inkl. ”fup-tilskud”

Hos KlimaEnergi A/S forsøger vi altid at levere de bedste solcelleanlæg til skarpe, gennemskuelige priser. Af den grund anbefaler store energivirksomheder som: NORLYS EWII og AURA KlimaEnergi A/S som solcelleleverandør.

#Solceller #tilskud