70% af Danmarks energiforbrug kan dækkes af solenergi

Vidste du, at vi i Danmark potentielt set kunne anvende 35 gange mere solenergi, end vi gør i dag?

  • det vidste vi heller ikke, men den er god nok. Et hold forskere fra DTU har regnet på det, og publicerede resultatet i sensommeren 2018 🙂

Forskernes beregninger viste nemlig, at hele 70% af Danmarks strømforbrug kan dækkes af strøm fra solceller. Til sammenligning dækkes blot 2% af vores strømforbrug i dag af den grønne solenergi.

Mange danskere har måske tænkt, at mulighederne for solenergi er begrænsede i Danmark. Vi kender jo alle til hvor mørk, vores vinter nogle gange kan føles. Nu har forskerne dog vist, at ved at investere massivt i udbygning af det danske solcellenet vil vi kunne opnå at være stort set selvforsynende med grøn strøm i Danmark. Ifølge forskerne bag beregningen, vil udbygningen af solcellenettet især give mening, hvis solenergien kombineres med vindenergi, som vi jo i Danmark allerede er kendte for. Specialkonsulent ved DTU Fotonik, Sune Thorsteinsson udtaler: ”Vi har en unik mulighed for at lave det rigtige miks af sol, vind og batterier til at forsyne os med. Sol og vind passer ofte godt sammen i Danmark, fordi det ofte blæser, når solen ikke skinner og omvendt”.

Men hvorfor anvendes der ikke mere solenergi i Danmark?

Det er et godt spørgsmål, der også ofte undrer os. Solcelleanlæg er allerede en særdeles rentabel investering i Danmark, og i nogle lande i verden er det sågar den billigste energiform, der findes. Herfra er håbet blot, at Danmark med politikerne i front vil begynde udnytte den store energiressource fra solen bedre. Forskerne har bevist, at det kan lade sig gøre. Hvad venter vi på?

 

Vil du læse mere om mulighederne for at udnytte solenergiressourcen i Danmark? Læs da artiklen her