Beboerne ønsker: Boligselskabet ALBOA investerer i solceller

6-3-2016

KlimaEnergi A/S vinder udbud

solcelleanlæg på boligblok

50 kWp solcelleanlæg monteret af KlimaEnergi

400 kWp solcelleanlæg på ALBOA boligblokke i Århus

Vi er i KlimaEnergi meget stolte og glade over at have vundet udbuddet om at montere solceller på adskillige boligblokke i Århus. Blokkene er alle en del af boligselskabet ALBOA. Når ALBOA har valgt at få monteret solcelleanlæg er det på grund af et direkte beboer ønske. Beboerforeningerne har undersøgt markedet ud fra et ønske om at reducere CO2 udslip (og el regning), og her har man fundet ud, af at det er lukrativt at investere i solceller i større stil. AURA Energi har stået for udbuddet og konkurrencen var knivskarp.

Solcelleanlæg tjener sig hjem på 8 år

De store solcelleanlæg vil have en tilbagebetalings tid på ca. 8 år. Derefter kan beboerne nyde den rene “gratis” solcelle strøm, som hver eneste dag vil reducere både CO2 udslip og daglige omkostninger. Det kan man uden at overdrive kalde en solstrålehistorie.

KWh priser på pænt under 40 øre

Da solcelle anlæggene på ALBOA’s blokke er delt op på flere ejendomme, med deraf større montage omkostninger, kommer den endelige kWh pris ikke helt så langt ned som den kunne gøre. Forestiller man sig, at man lavede hele det 400 kWp store anlæg på et stort velegnet tag , ja så ville man kunne påregne en omkostning på ca. 35 øre pr produceret kWh i mere end 30 år. Det er overordentligt konkurrencedygtigt med alle andre sorte og billige energiformer. Solcelle el er en billig og ren energikilde. Denne sandhed tager ikke skade af at blive gentaget.

Se omtale i Energy Supply her

 

#KlimaEnergi#Solceller#Solcelleanlæg#CSR#Boligselskab#Boligforening