KlimaEnergi konstruerer solcelle nødstrømsanlæg

28-11-2017:

KlimaEnergi A/S udvikler solcelle løsning for drifts- og nødstrøm til Bredsten Fjernvarme

50 kWp Bredsten Fjernvarme Nødstrømsanlæg November 2016

Som banebrydende nytænkning og optimal udnyttelse af sol energi (både varme og el) har Bredsten Fjernevarme givet KlimaEnergi A/S den spændende opgave at udvikle og beregne et solcellebaseret nødstrøms anlæg til det nye store solvarme anlæg i Bredsten (ved Vejle)

50 kWp Solceller sørger for at drive pumperne til solvarmen i almindelig dagligdags drift. Derudover sørger en 50 kWh batteribank for nødstrøm til solvarmen.

Anlæg tjener sig selv hjem

Alternativet til dette anlæg, er en gammeldags nødstrømsgenerator. Dette er en kostbar løsning, som kun sjældent er i brug, og det er derfor en “død” investering. Når Bredsten Fjernvarme har valgt at sætte 50 kWp solceller op er det fordi solcellerne er en AKTIV investering, en investering som stille og roligt tjener sig selv hjem, måske hurtigere end selve solvarmeanlægget.

Langtids holdbar solcelle løsning

Den største fordel ved denne investering er at den er ualmindelig langtidsholdbar og stort set vedligeholdelses fri. Solcelleanlægget har en forventet levetid på mere end 30 år, i denne lange periode skal man sandsynligvis skifte invertere efter 15 måske tyve år. Dette er den eneste udgift i hele anlæggets beregnede levetid.

 

#KlimaEnergi #BredstenFjernvarme #Nødstrøm #Nødstrømsanlæg #Solceller #SolcelleNødstrømsanlæg