NEC lagrer 500 KW solcelle energi

21.04.16

Fremtiden det er NU

500 KW solcelle el lagres

NEC Japan 500 KW batteri til Solceller

NEC Coorporation i Japan har indgået en aftale om leverance af 0,5 MW batterikapacitet til lagring af el fra solcelleproduktion. Kunden er det Japanske Energi selskab Colon Company Ltd.  Colon vil bruge batteriet til at balancere deres net når Solcelle energi skal distribueres i det.

 

Er det den første spæde begyndelse til fremtiden?

Samarbejdet mellem NEC og Colon Company er et af de første spæde skridt frem mod den CO2 fri elforsyning i Japan. Man er jo i Japan i dag afhængig af atomkraft. Denne kan principielt også karakteriseres som CO2 fri men har vist sig at have andre voldsomme bivirkninger. Specielt i Japan som er konstant i jordskælvs fare udgør a-kraft en for stor risiko, dette er årsagen til at Japan satser meget stort på vedvarende energi, og i høj grad solceller.

Japanerne har fundet ud af, at ved at  opbygge batterikapacitet, og samtidigt udbygge sol og vind kapaciteten , vil være  muligt på sigt at opnå en konkurrence dygtig energi forsyning, baseret på fuldstændig ren energi.  Samtidigt vil en stor Japansk satsning på store batterilagre utvivlsomt drive batteriteknologien fremad.

Både Solceller og Batterier bliver bedre ,billigere og mere miljørigtige

Udviklingen i solcelle teknologien går stærkt og synes at accelerere, ydelserne pr m2 stiger hele tiden og om ganske kort tid vil man nå op på 25-30 % effektivitet. Dette er tal som for ganske få år siden virkede umulige at opnå. Priserne på solcelle modulerne fortsætter den sikre glidebane mod stadigt lavere niveau.

På samme måde vil man også på batterisiden se en voldsom og hurtig udvikling , et firma som f eks amerikanske Stion corp. har allerede nu effektive batterier baseret på saltvand…Disse  er effektive og relativt billige. Desværre så fylder og vejer de stadig lige rigeligt, til at kunne betegnes som rigtigt kommercielle. Dette vil dog ganske givet ændre sig inden for en overskuelig tidshorisont på ganske få år. Stions batterier har praktisk taget et helt rent grønt fingeraftryk. Man kan uden at overdrive sige at den grønne energi samlet set aldrig har udviklet sig hurtigere end den gør nu.

På den baggrund er det ikke så overraskende at mange sorte selskaber i øjeblikket glider i olien.

læs mere om NEC og Colon Company her