Solceller under 35 EUR cent pr/W

Prisen for solceller på verdensplan falder i årene fremover

Global afsætning af solceller 2015

Global afsætning af solceller 2015

Det Taiwan baserede institut Trendforce har kigget på det totale behov for solceller i 2015. Samlet kommer man frem til at verdensmarkedet er på 53 GW (Giga Watt) . De store markeder er for tiden : Kina- Japan og USA. Det ses af figuren øverst at Polykrystallin sidder på broder parten af verdensmarkedet , medens monokrystallin må nøjes med en meget mindre del. Tyndfilm er nu oppe på 6 % af verdensmarkedet og det er en betydelig fremgang i forhold til f eks 2012 hvor Tyndfilm udgjorde ca. 2 %

Europa køres agter ud på færdigt installerede solcelleanlæg

Europa halter bagefter udviklingen , sammenlignet med de andre dele af kloden som vi kan lide at sammenligne os med.  Kineserne, Japanerne og ikke mindst Amerikanerne har set fremtiden og installerer solceller som aldrig før. Den store globale fremgang skyldes den større effektivitet og de faldende globale priser.

Prisen for solceller er kunstig høj i Europa

På grund af EU’s ikke særligt gennemtænkte handelskrig på solceller mod primært Kina, er prisen i Europa kunstigt høj. På verdensmarkedet ligger priserne omkring 32-33 eur/cent pr watt. I Europa er vi , indtil videre, tvunget til at betale omkring 55-56 eur cent / pr W. Forskellen er voldsomt stor og holder selvsagt ikke i længden.

Læs hele rapporten fra Trendforce her