Solceller i ny ydelses verdensrekord

Solcelle effektiviteten bruser fremad

Frauenhofer institut i Stuttgart i Tyskland, offentliggør i pressemeddelelse d. 16- sep, at man har opnået en effektivitet på ikke mindre end  25,01 % på en dobbelt sidet silicium solcelle. Det er Silicium der danner grundlag for den globale solcelle produktion. Denne nyhed er et kæmpe skridt fremad for silicium solcelleindustrien på globalt plan. Det siger sig selv at dette resultat vil gøre solceller mere konkurrence dygtige især over for vindmøllerne. Den massive forøgelse af ydelsen pr m2 solcellepanel sammen med stadig forbedret effektivitet i fremstillings processerne for solceller, vil betyde, at den samlede omkostning for slut kunderne pr produceret kWh, sandsynligvis bliver sammenlignelig eller endog billigere end konventionelt fremstillet el. Dermed er solcelle el for alvor kommet på banen som vigtig del af den globale fremtidige el produktion.

Winaico anlæg

El produceret af solen bliver billigere end el fra  hav-vindmøller

At solcelleteknologien står foran et afgørende gennembrud på verdens plan er hævet over enhver tvivl. De nye højtydende anlæg, sammen med USA’s seneste udspil, viser tendensen med al ønskelig tydelighed. Danmarks VE* politik bør tages op til fornyet overvejelse hurtigst muligt da de gældende VE planer må anses for udfordret markant. Fokuseringen på vindenergi alene bliver udstillet som meget ensporet. Udviklingen af Solcelleanlæggenes effektforøgelse stopper ikke ved en effektivitet på 25 %, den forstætter og om ganske kort tid vil det formentligt være muligt at opnå måske 50% effektivitet, med andre ord: VE fremtiden står mere tydeligt i Solens tegn, i hvert fald hvis man bruger hovedet og vælger de mest konkurrencedygtige VE former.

Stop op politikere:

Der er brug for en “time Out” i VE politikken i Danmark  Solen er kommet på himlen for at blive. Se presse meddelelsen fra Frauenhofer institut: Læs Frauenhofer pressemeddelelsen her

 

*VE = Vedvarende Energi. Læs mere om VE politik og VE-direktivet på Energi Styrelsens hjemmeside