Tyske Wirsol GmbH sikrer finansiering af deres 61 MW Lerchenborg solcellepark

27-01-2016

Først nu er finansieringen af 61 MW solcellepark Lerchenborg sikret

Lerchenborg solcellepark 61 MW. Opført af Tyske Wirsol

Lerchenborg solcellepark 61 MW. Opført af Tyske Wirsol

Det tyske firma Wirsol har stået for opførelsen af Lerchenborg solcellepark. Først nu er finansieringen af parken kommet på plads, det må siges at være ret sent i betragtning af at det 61 MW store solcelleanlæg blev net tilkoblet i December 2015. Wirsol anlægget finansieres af Landesbank Baden Würtenberg (LBBW) i 15 år. Der er anvendt 248.730 stk. solcellemoduler fra Astroenergy dette firma er Kinesisk ejet og en del af Chint gruppen.

Alt i alt kan man om dette projekt konkludere at de danske PSO midler, der er forudsætningen for økonomien i anlægget,  alle uden undtagelse flyder til udlandet.

Tyskere har stået for det hele

Denne flotte solcellepark er et eksempel på, at Danmarks slingrende politiske kurs mht. solcelle energi, effektivt har forhindret Danske virksomheder i at blomstre op. Ingen Danske virksomheder magter i øjeblikket opgaver af denne karakter. Det er en ærgerlig, men logisk, konsekvens af den førte politik.

Langsigtede rammer for branchen er svaret

Hvis man ønsker at der skal være danske arbejdspladser i solcelle branchen, det tror jeg at man gør al den stund, at solcelleenergi gerne skal dække 8% af Dk.s samlede elforbrug i 2025 (tal fra energistyrelsen). Så  der er behov for hurtigt at etablere faste langsigtede rammer for aktørerne på det danske solenergi marked. Det kan faktisk kun gå for langsomt. Alternativet vil være at de kommende flere tusinder af arbejdspladser stort set alle går til udlændinge, både de udførende og de projekterende.

Læs mere om det “tyske” projekt her