USA udvikler på Solceller med 45% ydelse

21-9-2015

Solceller med 45 % ydelse

Solceller på NASA sattelit

Kilde: NASA

PÅ Universitet i Arkansas arbejder forskere på at forbedre solcellernes ydeevne. Man sigter efter at komme op på hele 45% udnyttelse af den ind strålede  solenergi i rummet.

Det har historisk været den amerikanske rumfarts industri, som har stået for de største landvinger med hensyn til solceller og udviklingen af solcelleanlæg m.v. Også denne gang deltager NASA i udviklings arbejdet med en støtte på 750.000,- USD ( ca 5.000.000,- Kr.)

Solcelleanlæg vil fylde 50% mindre og yde det samme

Når det er lykkedes for de amerikanske forskere at komme op på 45% ydelse, vil det i praksis udmønte sig i, at Solcelleanlæg i fremtiden vil blive dobbelt så effektive som de er i dag. Udviklingen i den retning er allerede hurtigt på vej og må forventes at gå hurtigere end tidligere antaget. Selvfølgeligt vil denne nye teknologi tage nogle år om at modnes og blive gangbar i alm solcelleanlæg.

Dobbelt så meget solenergi fra taget

For danske forbrugere betyder 45% ydelse på solcelleanlæg, at man vil kunne hente dobbelt så meget energi ned fra taget, set i forhold til det der er muligt i dag. Med de fremtidige batteri løsninger i tankerne, kombineret med den tårnhøje ydelse fra fremtidige solcelleanlæg,  ligger en selvforsyningsgrad i danske husstande på tæt på 100%, det meste af året i kortene. Man bør i den grad have dette faktum med i energipolitikken når der planlægges grøn omstilling i Danmark.

Læs hele artiklen fra University of Arkansas her