Solcelleanlæg til sommerhus

Kan det betale sig at investere i solcelleanlæg til sommerhuse?
– I 9/10 tilfælde er svaret på dette spørgsmål ”ja”.

Økonomien ved et solcelleanlæg til sommerhuse er nemlig oftest ligeså god som ved private anlæg til helårshuse. Sommerhuse bruges, som navnet antyder, hovedsageligt om sommeren. Da solceller også producerer mest strøm om sommeren, har solcelleanlæg på sommerhuse fantastiske muligheder for at dække egetforbruget.

Et solcelleanlæg til dit sommerhus er derfor en yderst rentabel investering, som du forventeligt vil kunne nyde godt af de næste 30 år.

 

Her kan du se et udvalg af vores solcelleanlæg. Vi skræddersyer dog altid løsningerne, så kontakt os gerne, så beregner vi dit behov

Sommerhuse og solceller passer som fod i hose

Med de nuværende afregningsregler for solcellestrøm* (dec. 2016) er det vigtigste i et solcelleanlægs økonomi muligheden for egetforbrug. Jo større egetforbrug et solcelleanlæg har, desto bedre bliver dets økonomi. På dette punkt passer solceller og sommerhuse sammen som fod i hose. Sommerhuse bruger nemlig mest strøm om sommeren, hvor solcellerne samtidig producerer 75 % af deres samlede årsproduktion. Har I derfor et udlejningshus, eller bruger i selv jeres sommerhus en stor del af året (især om sommeren), vil et solcelleanlæg til jeres sommerhus være en rigtig god investering.

*Solcellestrøm afregnes i dag på timebasis. Dette betyder, at du gratis bruger den strøm, dit anlæg producerer, indenfor den første time efter produktionen. Efter en time sælges strømmen fra dit anlæg til el-nettet til markedsprisen på ca. 35 øre/kWh. Når du senere får brug for strømmen, køber du den tilbage til ca. 2,7 kr/kWh. Grundet afregningspriserne har din solcellestrøm altså klart størst værdi som egetforbrug, kontra hvis den sælges til el-nettet.

Endnu mere egetforbrug med batterier

Hvis du ønsker at gøre dit solcelleanlæg mere rentabelt, er det en god idé at investere i en batteriløsning til anlægget. Et batteri vil øge din uafhængighed af svingende afregningsregler og priser samt øge dine muligheder for egetforbrug. Dette skyldes, at du med et batteri kan lagre din overskudsstrøm i stedet for, at den sælges til el-nettet. Om aftenen, når solen er gået ned, vil du derfor stadig nyde godt solens energi. På denne måde maksimeres dit egetforbrug og dermed også din besparelse.

Mange mennesker er tiltalt af tanken om at være selvforsynende. Med en batteriløsning til solcelleanlægget vil dit sommerhus i sommerhalvåret være meget tæt på selvforsynende med strøm.

Leder du efter solceller til dit private hus, så se løsningerne her