Solcelleafregning

Øjebliksnettoafregning

I 2018 findes der, efter det seneste regeringsindgreb, kun en form for afregning af solcellestrøm med energinettet.  Denne afregning kaldes øjebliksnettoafregning. Afregningsformen kendes måske også af nogen som afregningen ved tilmelding af solcelleanlæg til energinet : “gruppe 5”.

Øjebliksnettoafregning vil sige, at den el, som solcelleanlægget producerer, skal forbruges her og nu. En eventuel overskudsproduktion, altså strøm, som husstanden ikke anvender i produktionsøjeblikket, bliver lagt gratis ud på elnettet.  Du får altså du ikke længere afregning for den el, som du ikke selv forbruger. Det gælder derfor om at maksimere egetforbruget af strømmen fra solcelleanlægget.

Det er dog tilladt at gemme sin overskudsstrøm fra solcellerne på batterilager til senere forbrug. På denne måde maksimeres dit egetforbrug og du undgår at forære strøm væk til elnettet. KlimaEnergi A/S tilbyder effektive solcelleanlæg med batterilager eller uden. Når vi dimensionerer anlægget korrekt og med tilstrækkelig stor batterikapacitet, kan du komme op på et meget stort egetforbrug af din solcellestrøm, gerne op over 80%.

 Etableringstilskud til solcelleanlæg

Nogle leverandører af solcelleanlæg tilbyder private tilskud til solcelleanlæg. KlimaEnergi A/S giver ikke tilskud til solcelleanlæg, men vi garanterer derimod vores pris. Dette forstås således, at kunder, der har fået tildelt et tilskud fra en af vore konkurrenter, med garanti kan købe deres nye solcelleanlæg til samme pris eller billigere hos os (inklusiv tilskud).

Man kan benytte håndværkerfradraget, når man installerer solcelleanlæg. Du har typisk mulighed for at få et fradrag på mellem Kr. 20.000,- og Kr. 30.000,-

Lav en aftale med KlimaEnergi , så sørger vi for alt vedr. ansøgning.

KlimaEnergi sørger for alt vedrørende ansøgning ved Energinet.dk om nettoafregning til dit solcelleanlæg.

Bestil-tilbud-nu-solceller1

Lad os ansøge energinet for dig, eller hør mere om mulighederne

På vores FAQ-side kan du finde svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål omkring solceller.

 

Kort resumé af den gældende ordning.

Et kort resumé af de gældende regler fra 2017

  • For at kunne få monteret solceller på taget skal, der ansøges om nettoafregning hos energinet.
  • Du kan benytte håndværkerfradrag samt evt. privat tilskud.
  • Det er en god ide at montere et effektivt batterilager, således man udnytter solcellestrømmen både nat og dag.
  • Du kan montere så stort et anlæg, du ønsker. Der findes ikke længere nogen 6 kW grænse.
  • KlimaEnergi A/S ansøger gerne Energinet.dk om nettoafregning for dig